Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Gesztenye torta

felvitel dátuma: 2011-03-30 13:35:03       mai nézettség: 1       nézettség: 1684
részletes recept
Gesztenye torta
Hozzávalók 1 személyre:
Hozzávalók:
8 tojásos piskóta Hagyományosan elkészítve
Krém:
45 dkg gesztenyepüré,
4 evk. rum,
3 tojássárgája,
8dkg cukor
2,5dl tejszín,
8dkg savanykás lekvár,
2 dl tejszín
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
Elkészítés:
Megsütjük a piskótát,majd elkészítjük a krémet.
A 40 dkg gesztenyepürét összedolgozzuk a rummal.
A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A 2,5dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a krémmel.
A piskótát 3 lapra vágom.
A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a torta lapokat. Az alsó lapra rákenjük a gesztenye krém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a 3-dik piskótalap.
Torta bevonása: ízlés szerint, akár csokival, tejszínnel.
Szakács: Ágica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Hné Kriszta 2011 április 3

Üdv.Ági! Ilyen tökéletes CSőrike formát,hogyan készítettél???Ennek a leírása,-mint díszítés-is érdekelne minket,gyermekes szülőket!

0/10 Ági 2011 április 4

Köszönöm szépen! Add meg az E-amil címed, és írok neked!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*