Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Gesztenye kocka

felvitel dátuma: 2012-02-26 10:46:34       mai nézettség: 2       nézettség: 4531
részletes recept
Gesztenye kocka
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:6 db. tojás, 12 evőkanál porcukor, 6 evőkanál hideg víz,1 csipet ,1 cs. sütőpor,2 evőkanál kakaó,1 dl. étolaj 12 evőkanál liszt.

Krém hozzávalói:3 dl. tej, 1 cs vanilia puding,25 dkg. porcukor,20 dkg. margarin, 50 dkg. gesztenye massza, 1 evőkanál rum.

Tetejére: 4 dl. habtejszin /OKÉ HABMESTER/1 habfixáló, étcsoki reszelék a tetejére.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

ElkészítésA tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat,a 6 kanál vizet,és habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval,és a kakaóval elkevert lisztet. A végén óvatosan belekeverjük a tojások kemény habját. Zsirozott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.

Krém.A pudingot a tejben, 10 dkg. cukorral sűrűre főzzük, hülni tesszük. A margarint a maradék porcukorral habosra keverjük és a kihült pudinghoz adjuk. Beletesszük a puha gesztenye masszát, és jól elkeverjük.A kihütött tészta tetejére kenjük. A tejszint a habfixálóval keményre keverjük, és rákenjük a gesztenye tetejére., és végül az étcsokit ráreszeljük.

Szakács: Anna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 február 26

Máris mentem, fantasztikus!

0/10 kautz1009 2012 február 26

Gyönyörűek!!:)))

0/10 tetej 2012 február 26

Kérek belőle! hami-hami Isteni finom! Hamarosan megcsinálom.

0/10 Békes Józsefné 2019 augusztus 11

Nagyon szereti az egész család! Köszönöm

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*