Szépek lettek!!:)
A tésztához:
400 gr sima liszt
250 gr margarin
150 gr porcukor
150 gr ledarált dióbél
4cl rum
1 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
A csoki mázhoz:
6 kiskanál kristálycukor
1 mokkáscsésze tej
2 tetézett kávéskanál kakaó
diónyi vaj
Egy kevés margarin a tepsik kikenéséhez
A tésztának valókat összegyúrom, kissé pihentetem, a húsdarálóra szerelhető formázón átdarálom úgy, hogy kezemet odatartva 5-6 cm- es rudacskákat egy kikent tepsire rakva előmelegített sütőben megsütöm, vigyázat, világosra, kb. 10 percig.
Közben elkészítem a mázat: A vaj kivételével a hozzávalókat összefőzöm, a tűzről levéve egy kicsit kevergetem, majd belekeverem a vajat, majd langyosan a kicsi rudacskák egyik oldalára kenem. Én egy ecsettel szoktam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.