1 cs Tante Fanny friss gasztro réteslap 500 gr ( csak a felét használtam fel (5 lap))
25 dkg mák
15 dkg cukor
1 db tojás
1,5 dl tej
olaj a réteslap bekenéséhez
5 ek sütésálló szílva lekvár
Egy nyírkos konyharuhára terítjük a réteslapot, majd olajjal jól megkenjük a szélét felvert tojással.
A mákot előzőleg ledarálom a cukorral, tejjel jól összeforraljuk amíg kenhető massza nem lesz, majd kihűtjük.
A réteslapra rákenjük a mákot és rátesszük a szilvalekvárt.
A két véget behajtjuk, és felsodorjuk a konyharuha segítségével.
És megkenjük a két végét ismételtem tojással, a tetejét pedig olajjal.
Majd megsütjük. Kissé kihütve szeleteljük, porcukorral meghintjük, majd szeleteljük, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.