Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Gasztropajti spéci szósza.

felvitel dátuma: 2015-08-19 09:21:43       mai nézettség: 1       nézettség: 2532
részletes recept
Gasztropajti spéci szósza.
Hozzávalók 12 személyre:
2 kg. kápia paprika,
2 kg. padlizsán,
1 kg. paradicsom,
1 kg hagyma,
1 fej fokhagyma,
3 db. krumpli,
1 nagy zeller,
1 kg zöldpaprika,
2 dl. száraz fehérbor,
2 db alma,
kis csokor petrezselyem zöld,
kis csokor bazsalikom,
2 kisebb csili,
, őrölt bors.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A padlizsán sütőbe tettem, villával megszurkáltam. 10 perc után mellétettem a kápia paprikát is, és 20 percig tovább sütöttem őket. A padlizsán 30, a paprika 20 percig sült. A paprikát kihűlés után meghámoztam, a padlizsán húsát lekapartam a bőréről.
A többi zöldségfélét feldaraboltam, majd kevés olajon először a hagymát, majd a kockákra vágott krumplit, és a zellert pároltam meg.
 
Enyhén megsóztam, majd jött a többi alapanyag. Az apróra vágott fokhagyma, a felkarikázott paradicsom, kevés zöldpaprika, 2 dl. fehérbor, petrezselyem zöld, és fedő alatt  30 percig főztem. A meghámozott, és feldarabolt almát is hozzáadtam, valamint a padlizsán belsejét, és a meghámozott kápia paprikát is. Megborsoztam, és botmixerrel jól összedolgoztam
Mivel hosszabb távra gondolkoztam, 1 mokkáskanál borként, és 1 kávéskanál nátrium benzoátot adtam hozzá a turmixolás közben. Jól kimosott tejfölös vödrökben, és mikróban fertőtlenített üvegekben tároltam ezidáig. Először a vödrös verzió fogyott el, de az utolsó üveg szósz, fél év tárolás után is az eredeti ízzel örvendeztetett meg. 
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/02/gasztropajti-speci-szosza.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*