Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Garnélarák saláta osztriga szósszal

felvitel dátuma: 2011-03-28 15:42:58       mai nézettség: 1       nézettség: 3195
részletes recept
Garnélarák saláta osztriga szósszal
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg egész garnélarák
8 dkg vaj
1 db citrom leve
2 dkg só
1 dl Oyster szósz (osztriga szósz)
30 dkg rizs

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

A rákot sózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.
Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a rákot lecsepegtetjük, majd forró vajban átpároljuk (1-2 perc).
 

Rizst puhára főzőm, majd merőkanálba tömködöm, és óvatosan kipattintom ( szép formájú rizs halmazt kapok )

Tálalás:
A formázott rizs köré arányosan elhelyezzük a kész rákokat. A legvégén körbelocsoljuk Oyster mártással. (Az Oyster mártás készen beszerezhető.)

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*