80 dkg egész garnélarák
8 dkg vaj
1 db citrom leve
2 dkg só
1 dl Oyster szósz (osztriga szósz)
30 dkg rizs
A rákot sózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd 10-15 percet állni hagyjuk.
Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a rákot lecsepegtetjük, majd forró vajban átpároljuk (1-2 perc).
Rizst puhára főzőm, majd merőkanálba tömködöm, és óvatosan kipattintom ( szép formájú rizs halmazt kapok )
Tálalás:
A formázott rizs köré arányosan elhelyezzük a kész rákokat. A legvégén körbelocsoljuk Oyster mártással. (Az Oyster mártás készen beszerezhető.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.