Hozzávalók:
½ kg krumpli
2 evőkanál liszt
2 fej hagyma
3-4 evőkanál olaj
só
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, megmosom, majd apró kockára vágom. Felteszem egy edényben főni, annyi vízzel, ami éppen ellepi, megsózom. Amíg fő, addig a megpucolt hagymát vékony karikára szeletelem és az olajon pirosra pirítom.
Ha megfőtt a krumpli, akkor krumpli törővel jól összetöröm, majd a tűre visszateszem és két evőkanál liszt hozzáadásával folyamatosan keverve összefőzöm, míg elválik az edény falától. Jó masszív massza lesz.
Tányérra halmozom, majd szétterítem és rászedem a pirított hagymát és a zsiradékot.
Lehet fokozni az ízeket egy kis apróra vágott, pirított baconszalonna hozzáadásával!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.