A lapokhoz: 50 dkg liszt
16 dkg zsír
16 dkg cukor
1 db sütőpor
2 db tojás
1 dl tejföl
Krém:
1/2 liter tej
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1 db citrom
2 evőkanál kakaópor
Máz: 10 dkg étcsoki, 4 evőkanál étolaj.
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, elosztjuk három egyenlő részre, megsütjük.
Krém: a lisztet, a cukrot elkeverjük csomómentesre tejjel.A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a lisztes, cukros tejet, folyamatos keverés mellett sűrűre felfőzzük, kihűtjük.
A margarint elkeverjük a porcukorral, hozzádolgozzuk a főtt krémet, 2 részre osztjuk, az egyikbe 1 citrom leve, a másikba 2 evőkanál kakaó kerül.Megtöltjük a lapokat, a tetejét csokoládéval leöntjük.Másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.