tészta: 1 RAMA, 60 dkg liszt, 20 dkg porcukor,3 tojás sárgája, csipet só, 1 citrom reszelt héja, kevés vaniliás cukor,
töltelékhez: 25 dgk dió vagy mák, 5 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg mazsola, 2 evőkanál méz.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges egy pici tejet adunk hozzá. Fél órára hűtőbe tesszük a tésztát. Közben a diót vagy a mákot a többi hozzávalóval addig főzzük a tejben míg besűrűsödik. A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. a közepébe kis kupacot teszünk a töltelékből. Két szemben lévő sarkát egymásra hajtjuk, picit összenyomjuk, hogy ne nyíljon szét. Sütőpapíron sütjük.
Sokáig elállna, ha el nem fogyna:-)
Kedvenc Karácsonyi sütink.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.