50 dk újkrumpli
1 cs leveles tészta
1 tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
1 tk mustár
só
őröltbors
szerecsendió
1 db tojás
Lehetőleg egyforma méretű krumplikat válogatni, jól megmosni és enyhén sós vízben puhára főzni. Leszűrni, majd hagyni langyosra hűlni.(a haját nem kell lepucolni!!!!)
A tejfölt az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel, a sóval, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemzölddel és a belenyomott fokhagymával jól összekeverni.
A langyos krumplit, nagyobb kockákra felvágni, majd óvatosan összekeverni az ízesített tejföllel.
Az előnyújtott leveles tésztára kanalazni a szaftos krumplit, majd a két szélét kicsit behajtani és feltekerni.
Tepsibe tenni, majd a tetejét felvert tojással megkenni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon sütöttem)
A sütőből kivéve, kicsit hűlni hagyni, majd ízlés szerinti méretűre vágva tálalni.
Öreg krumpliból is ellehet készíteni, de akkor megpucolva, felkockázva kell megfőzni, majd szintén langyosra hűteni, és úgy keverni a tejfölös szószhoz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.