Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Fűszeres mézes pogácsák

felvitel dátuma: 2012-12-29 20:42:13       mai nézettség: 1       nézettség: 3240
részletes recept
Fűszeres mézes pogácsák
Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók kb.80 darabhoz

125g méz

125g vaj/margarin

3db tojás

250g porcukor

½ citrom leve és reszelt héja

250g finomliszt

250g rozsliszt (nem muszáj ez is lehet finomliszt)

1kk.szódabikarbóna

2evő k.mézeskalácsfűszerkeverék

 

A díszítéshez:

200g tortabevonó étcsokoládé

100g fehér csokoládé

2+2ek. Napraforgóolaj

Előkészületi idő: 330 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 

Felolvasztjuk a mézet a vajat/margarint és hagyjuk langyosra hűlni.

A tojásokat egy keverőtálba beleütjük és eldolgozzuk a porcukorral

és a citromlével,majd hozzá adjuk a mézes keveréket.

 

A finomlisztet átszitáljuk,összevegyítjük a rozsliszttel,a szódabikarbónával

a mézeskalácsfűszerkeverékkel, és a citromhéjjal.

Több részletben a mézes-tojásos alaphoz adjuk,fakanállal jól össze dolgozzuk(egyelőre lágy ragacsos masszát kapunk)

Folpakkal letakarjuk,és éjszakára (de legalább 5 órára) hűtőben pihentetjük.

A tepsiket kibéleljük sütőpapírral (3-4)

A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk,cipót formálunk belőle,és 8

részre osztjuk,és kb.4cm átmérőjű rudakat sodrunk belölük.

Mindegyiket 10 egyenlő darabba vágjuk.Lisztes kézzel golyókat formálunk belőle,és 4-5 cm távolságra tepsibe rakjuk (sütés közben duplájára nőnek).

A sütőt előmelegítjük 200 fokra,és 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük a pogácsákat.Még melegen /húslapáttal/ leválasztjuk őket a sütőpapírról és

rácsra rakosgatjuk őket és kihűtjük.

 

Díszítés:A tortabevonó ét és a fehér csokoládét két külön lábasba tördeljük,meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk,elkeverjük benne 2-2 ek.étolajat.A pogácsák egyik felét az étcsokoba,másik felét a fehér csokiba mártjuk,rácsra rakosgatjuk.Tetejüket cikk-cakk vonalban vékony sugárban meglocsoljuk az ellenkező színű csokoládéval, majd hagyjuk megdermedni.

Sütőpapirral rétegezve fém dobozba tároljuk.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*