Nagyon jól hangzik!Kipróbálom.Köszi!
50 dkg krumpli ( nem szétfővő fajta )
1 db közepes zellergumó
2 fej lilahagyma
1 db zöld hegyes paprika
3 ek olívaolaj
1 ek mustár
1 csokor snidling ( vagy zöldhagymaszár )
1-1 mk törött fekete bors és porcukor
ecet egy kicsi
só ízlés szerint
A héjas krumplit megmosom, majd puhára főzöm. Még melegen a héját leveszem, és vékony karikára vágom.
Ecetből, olívaolajból, mutsárból kevés vízzel mártást készítek, borssal, cukorral sóval fűszerezem, és a krumplit a mártásba teszem.
A lilahagymát megtisztítom, vékony karikákra vágom, majd megsózom enyhén.
Majd 10 perv pihentetés után a krumplihoz teszem, és óvatosan átforgatom.
A zellert megmosom, megtisztítom, vékony karikákra vágom és forrásban levő sós vízben az újraforrástól számítva 3 percig főzöm.Ezután leszűröm, és a salátához teszem.
Az egészet alaposan összekeverem.
A hegyespaprikát vékony karikákra vágom és a saláta tetejére helyezem.
A salátát lefedem, és félnapig hűtőszekrényben tűrolom ( így az ízek összeérnek )
Mindenfajta húsételhez nagyon jó, de magában salátaként is fogyasztható, ha egy kevés joghurtot, vagy kefírt teszek hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.