Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Fűszeres burgonyával töltött csirkemell

felvitel dátuma: 2011-03-06 16:37:03       mai nézettség: 1       nézettség: 4936
részletes recept
Fűszeres burgonyával töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg bacon szalonna
50 dkg csirke mell
fokhagymás só
2 dl tej
50 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg sajt
2- 3 zöld hagyma
pici  petrezselyem zöldje, pici bors

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 70 perc

Elkészítés:

A csirke mellet kiklopfolom, kb. téglalap alapra. Meg szórom fokhagymás sóval, le öntöm a tejjel.
Ebbe kb 2 órát hagyom állni.

A megtisztított burgonyát  kockára vágom  sós vízben főzöm.
Ha megfőt, leszűröm. és hagyom teljesen lecsöpögni, és kihűlni.

Közben egy őzgerinc formát enyhén kikenem olajjal.

És kibélelem a baconszalonnával, úgy hogy a széleit a végén vissza tudjam hajtani.
Erre  terítem a csirke mellet, amiről leöntöttem a tejet. 

A sajtot apró kockára darabolom, a petrezselyemzöldet apróra összevágom.
A zöldhagymát lekarikázom, 2 kisebb tojást összekavarom a borssal, pici sóval.
Ezeket összekeverem, végül hozzá adom a főtt burgonyát.
A burgonyás keveréket belekanalazom az őzgerincbe.
Picit összetömörítem a kanállal.
 Ráhajtom a kilógó hús széleit, és a szalonna vissza maradt részét.

Az őzgerincet beleteszem egy tepsibe, úgy hogy a kicsorduló lé, és zsíradék ne a tűzhelybe menjen.

Előmelegített sütőben 40- 50 percig sütöm.
 Kiveszem a sütőből és óvatosan ráborítom egy peremes tepsire vagy jénaira.
Le húzom róla az őzgerinc formát, további 15 -20 percig sütöm, pirítom a tetejét.
A töltelék végett köretet  nem igényel.

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*