40 dkg bacon szalonna
50 dkg csirke mell
fokhagymás só
2 dl tej
50 dkg burgonya
2 tojás
10 dkg sajt
2- 3 zöld hagyma
pici petrezselyem zöldje, pici bors
A csirke mellet kiklopfolom, kb. téglalap alapra. Meg szórom fokhagymás sóval, le öntöm a tejjel.
Ebbe kb 2 órát hagyom állni.
A megtisztított burgonyát kockára vágom sós vízben főzöm.
Ha megfőt, leszűröm. és hagyom teljesen lecsöpögni, és kihűlni.
Közben egy őzgerinc formát enyhén kikenem olajjal.
És kibélelem a baconszalonnával, úgy hogy a széleit a végén vissza tudjam hajtani.
Erre terítem a csirke mellet, amiről leöntöttem a tejet.
A sajtot apró kockára darabolom, a petrezselyemzöldet apróra összevágom.
A zöldhagymát lekarikázom, 2 kisebb tojást összekavarom a borssal, pici sóval.
Ezeket összekeverem, végül hozzá adom a főtt burgonyát.
A burgonyás keveréket belekanalazom az őzgerincbe.
Picit összetömörítem a kanállal.
Ráhajtom a kilógó hús széleit, és a szalonna vissza maradt részét.
Az őzgerincet beleteszem egy tepsibe, úgy hogy a kicsorduló lé, és zsíradék ne a tűzhelybe menjen.
Előmelegített sütőben 40- 50 percig sütöm.
Kiveszem a sütőből és óvatosan ráborítom egy peremes tepsire vagy jénaira.
Le húzom róla az őzgerinc formát, további 15 -20 percig sütöm, pirítom a tetejét.
A töltelék végett köretet nem igényel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.