Nagyon jó a recept!! Ki fogom próbálni!!
Hozzávalók:
1 bögre rizs /kb.2.5 dl –es bögre/
2 bögre víz
25 dkg valami füstölt hús /tarja, lapocka, comb vagy karaj/
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
10 dkg mirelit zöldborsó
olaj
2 evőkanál /csapott/ liszt
4 dl tej
fűszerek: só, bors, szerecsendió /őrölt/
10 dkg reszelt sajt
a ragu zöldségei tetszés szerint változtathatóak
fűszerezéshez www.toldifuszer.hu termékeket használok
Elkészítés:
A rizst egy kevés olajon megpirítom, a vízzel felöntöm, pici sót teszek hozzá /keveset, mert a füstölt hús sós/ és puhára főzőm.
A répát, hagymát megpucolom, megmosom. A hagymát szeletekre, a répát karikára, a füstölt húst csíkokra vágom. Két evőkanál olajon, pici vízzel ezeket megpárolom /kb 20 perc/.
2 evőkanál olajon a lisztet kicsit megpirítom és a tej hozzáadásával elkészítem a fehér mártást. Vigyázni kell, hogy ne legyen csomós. Ha elkészült teszek hozzá pici sót, borsot és szerecsendiót.
Egy jénai tálat kizsírozok, az aljára bele szedem a megfőtt rizst, erre rászedem a füstölt húsos ragut, majd az egészre ráöntöm a fehérmártást. Végül a sajtot a tetejére szórom és jó meleg tűzhelyben kb 30 percig sütöm. Akkor jó, ha szép rózsaszínű a teteje.
Ezt a receptet Éva,Gizella csoporttársunk osztotta meg velünk, de én egy-két helyen eltértem az Ő receptjétől. Abban a receptben póréhagyma és ananász van, ezt hagytam el és készítettem a zöldséges ragut.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.