Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Füstölt tarjás bableves

felvitel dátuma: 2013-04-12 16:55:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1611
részletes recept
Füstölt tarjás bableves
Hozzávalók 6 személyre:

 

30dkg füstölt tarja

·         1 kisebb fej  hagyma

·         2 gerezd  fokhagyma

·         3 ek olaj

·         1,5 ek liszt

·         1 tk delikát

 

·         1 tk só

·         1 késhegynyi bors

·          1 tk erős pista

·         1 tk pirospaprika

petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

 

Előző este  a szárazbabot  beáztatom  .

1.    Vizben feltesszük főni az előzőekben kockára vágott füstölt tarját ,amikor már egy kicsit előfőztük  belerakjuk a babot. Lassú tűzön főzzük.

2.    Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A sárgarépát karikára, a fehérrépát nagyobb darabokra, a hagymákat apróra, daraboljuk.

3.    Ha már puhult egy kicsit a bab, hozzáadjuk a hagymákat, répát, zöldséget. Közepes lángon hagyjuk főni.

4.    Fűszerezzük az erős pistával , borssal, delikáttal .

.

5.    Elkészítjük a rántást: az olajat a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, kevés pirospaprikával meghintjük (vigyázva, hogy ne égjen meg), felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel.

6.    Ha minden megpuhult, belekeverjük a levesbe a rántást, még 10 percig főzzük.

7.    A legvégén megszórjuk kevés sóval  ízlés szerint  és petrezselyemzölddel.

 

 

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*