Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Füstölt sűlt szalonna

felvitel dátuma: 2013-03-05 12:56:18       mai nézettség: 2       nézettség: 3524
részletes recept
Füstölt sűlt  szalonna
Hozzávalók 6 személyre:

 

Az  igazi sült szalonna  ,az  amikor  nyárson sütjük  ,de a nyár hiányában

most teflon edényben készült

 

1tk őrölt bors

1 evk olaj

fedeles teflon edény  ,mert  durrog

nehogy kifröccsenjen  a zsírja

25dkg  füstölt szalonna  (6-8 szelet  )

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

 

A szalonnát  felszeletelem  bevagdosom őrölt borssal meghintem   ,a teflon edénybe

egy kanál olajat  teszek  csak  hogy amíg  el nem kezd  sülni a szalonna ne égjen meg  ,mert ugye a szalonnának amúgy is kisül a zsírja  . Belefektetem  a szalonna szeleteket  .Megsütöm az egyik

oldalát  fedő alatt  kb 7-8  perc ,majd  félre húzom a tűzhelyről  és átfordítom  a másik oldalát  is  pirosra  sütöm  .

Tálalhatjuk   zöldségekkel ,mustárral  paprika krémmel   főzelékekhez  .

Nagyon finom, az illata pedig egyenesen ellenállhatatlan. :-) És nagy ritkán azért egy-egy sült szalonna is belefér, próbáljátok ki! ;-)

 

Tipp :Aki még nem tapasztalta  milyen amikor a zsír  ráfröccsen  az legyen óvatos  és még  véletlenül se  vegye le a fedőt  sütés közben  ,mindig húzzuk  félre a tűzről  és csak utána vegyük le a fedőt  illetve fordítsuk át  .

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*