Az igazi sült szalonna ,az amikor nyárson sütjük ,de a nyár hiányában
most teflon edényben készült
1tk őrölt bors
1 evk olaj
fedeles teflon edény ,mert durrog
nehogy kifröccsenjen a zsírja
25dkg füstölt szalonna (6-8 szelet )
A szalonnát felszeletelem bevagdosom őrölt borssal meghintem ,a teflon edénybe
egy kanál olajat teszek csak hogy amíg el nem kezd sülni a szalonna ne égjen meg ,mert ugye a szalonnának amúgy is kisül a zsírja . Belefektetem a szalonna szeleteket .Megsütöm az egyik
oldalát fedő alatt kb 7-8 perc ,majd félre húzom a tűzhelyről és átfordítom a másik oldalát is pirosra sütöm .
Tálalhatjuk zöldségekkel ,mustárral paprika krémmel főzelékekhez .
Nagyon finom, az illata pedig egyenesen ellenállhatatlan. :-) És nagy ritkán azért egy-egy sült szalonna is belefér, próbáljátok ki! ;-)
Tipp :Aki még nem tapasztalta milyen amikor a zsír ráfröccsen az legyen óvatos és még véletlenül se vegye le a fedőt sütés közben ,mindig húzzuk félre a tűzről és csak utána vegyük le a fedőt illetve fordítsuk át .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.