Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Fügelekvár

felvitel dátuma: 2011-09-29 00:00:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2028
részletes recept
Fügelekvár
Hozzávalók 10 személyre:

kb. 2, 5 kg érett füge
ugyanennyi alma, vagy őszibarack
1 kg cukor
2 csapott kiskanálnyi citromsav
2 vaníliás cukor
 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A gyümölcsöt megmosom, az almát, vagy az őszibarackot megtisztítom, majd mindezt ledarálom. Állandó kevergetés mellett főzöm 1 órát. Aztán beleszórom a cukrokat, meg a citromsavat, és főzöm még egy fél órát.
Forrón, sterilizált poharakba kanalazom, majd száraz gőzben tartom, míg ki nem hűlt. Finom!

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 szeptember 29

Nagyon finom lehet!

0/10 Terézia 2011 október 4

Én is főztem életemben először /most/ füge lekvárt de nekem amit eddig felbontottam mind penész ízű volt. A lekváron nem is volt penész sehol ,Én nem tettem bele semmit csak cukorral főztem,ugyan úgy készítettem mint a másik gyümölcsből de ez valahogy nem jött össze. Nekem el is ment a kedvem tőle.A penész ízén kivül valami finom, olyan mintha aszalt fügét ennék/persze csak puha./ Nem tudom mit csináltam rosszul.Száraz gőzben nem szoktam a lekvárokat tenni,csak fejjel lefele fordítom 10 percig.Tartósitószert nem használok.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*