Nagyon finom lehet!
kb. 2, 5 kg érett füge
ugyanennyi alma, vagy őszibarack
1 kg cukor
2 csapott kiskanálnyi citromsav
2 vaníliás cukor
A gyümölcsöt megmosom, az almát, vagy az őszibarackot megtisztítom, majd mindezt ledarálom. Állandó kevergetés mellett főzöm 1 órát. Aztán beleszórom a cukrokat, meg a citromsavat, és főzöm még egy fél órát.
Forrón, sterilizált poharakba kanalazom, majd száraz gőzben tartom, míg ki nem hűlt. Finom!
Nagyon finom lehet!
Én is főztem életemben először /most/ füge lekvárt de nekem amit eddig felbontottam mind penész ízű volt. A lekváron nem is volt penész sehol ,Én nem tettem bele semmit csak cukorral főztem,ugyan úgy készítettem mint a másik gyümölcsből de ez valahogy nem jött össze. Nekem el is ment a kedvem tőle.A penész ízén kivül valami finom, olyan mintha aszalt fügét ennék/persze csak puha./ Nem tudom mit csináltam rosszul.Száraz gőzben nem szoktam a lekvárokat tenni,csak fejjel lefele fordítom 10 percig.Tartósitószert nem használok.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.