A fügék száracskáját lecsíptem és a gyümölcsöt feldaraboltam. Ráöntöttem a vizet, cukrot, fűszereket. Addig kevergettem, míg a cukor elolvadt, majd éjszakára betettem pihenni a hűtőbe.
Ma pedig puhára főztem a fügéket és én turmixoltam, de nem muszáj. Ha nem akarjuk turnixolni, akkor maradhat darabos is. Mindkét esetben addig főzzük, amíg a számunkra megfelelő sűrűséget el nem éri. Mikor kész a lekvárunk, forrón kis üvegekbe adagoljuk, tetejükkel jól lezárjuk. Az üvegeket 10 percre fejre állítjuk, és száraz dunsztba tesszük kihűlni őket. Így finom, tartósítószer mentes lekvárunk lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.