Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Frankfurti pulyka apró pecsenye.

felvitel dátuma: 2015-08-20 08:00:14       mai nézettség: 1       nézettség: 2473
részletes recept
Frankfurti pulyka apró pecsenye.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg. csont nélküli pulyka felső comb,
1  fej hagyma
2 pár virsli,
1 kanál paradicsompüré,
1 kanál tejföl,
4 gerezd fokhagyma,
1 teás kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
1 csipet majoránna, és kakukkfű,
kevés olaj.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A húst (pörkölthöz valónál kisebb)  darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a tejfölt, valamint a zúzott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, és kevés majoránnával, valamint kevés kakukkfűvel ízesítjük. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzátesszük, és átforgatjuk. Ha túl sűrűnek találnánk, kevés alaplével hígíthatunk rajta. Akkor , ha bőséges a szaftja.
Rizzsel, vagy kifőzött száraztésztával tálaljuk. Mindenképpen olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bő szaftot.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*