Hozzávalók:
70 dkg kelkáposzta
1 kg tisztított burgonya
3-4 pár virsli
só,bors,
3 ek liszt
2 ek olaj/zsír
1 tk pirospaprika
2 dl tej
1 tk szárított zöldségkeverék(delikát helyett)
1 tk őrölt köménymag
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
4-5 l vizet felteszünk főni,a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe,
hozzáadjuk a tisztított fokhagymát,1/2 ek.sót,.köménymagot,a zöldségkeveréket.
A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk,megmossuk,majd,ha a burgonya fél főtt lesz,hozzáadjuk és
4-5 perc fővés után a felkarikázott virslit is beletesszük.
A lisztből,olajból(zsírból) rántást készítünk ha megfőtt a leves,a rántásba tesszük a pirospaprikát,2 dl vízzel és 2dl tejjel simára keverjük,rászedünk 1-2 merőkanál forró levet,majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük,
borssal megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.