Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Frankfurti leves Kata módra

felvitel dátuma: 2017-05-12 19:16:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1645
részletes recept
Frankfurti leves Kata módra
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
70 dkg kelkáposzta
1 kg tisztított burgonya
3-4 pár virsli
só,bors,
3 ek liszt
2 ek olaj/zsír
1 tk pirospaprika
2 dl tej
1 tk szárított zöldségkeverék(delikát helyett)
1 tk őrölt köménymag
3 gerezd fokhagyma

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
4-5 l vizet felteszünk főni,a megtisztított felaprított burgonyát belerakjuk a vízbe,
hozzáadjuk a tisztított fokhagymát,1/2 ek.sót,.köménymagot,a zöldségkeveréket.
A kelkáposzta felső leveleit leszedjük, laskára vágjuk,megmossuk,majd,ha a burgonya fél főtt lesz,hozzáadjuk és
4-5 perc fővés után a felkarikázott virslit is beletesszük.
A lisztből,olajból(zsírból) rántást készítünk ha megfőtt a leves,a rántásba tesszük a pirospaprikát,2 dl vízzel és 2dl tejjel simára keverjük,rászedünk 1-2 merőkanál forró levet,majd az egészet beleöntjük a fővő levesbe és 1-2 perc alatt készre főzzük,
borssal megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*