· 1 kis fej kelkáposzta
· 1 kicsi fej vöröshagyma
· 4 gerezd fokhagyma
· 1 kk őrölt köménymag
· 1 kk szárított majoránna
· só
· 3 közepes szem burgonya
· 2 dl tejföl
· 1 csapott ek finomliszt
· 1 csapott ek pirospaprika
· 10 db füstli (vagy más füstölt virsli
· 1 cs friss petrezselyem
1. A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
2. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
3. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
4. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.
5. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.
6. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.