Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Frankfurti leves

felvitel dátuma: 2013-04-01 19:09:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2243
részletes recept
Frankfurti leves
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         1 kis fej  kelkáposzta

·          1 kicsi  fej vöröshagyma

·         4 gerezd fokhagyma

·         1 kk őrölt  köménymag

·         1 kk szárított majoránna

·        

·         3 közepes szem  burgonya

·          2 dl tejföl

·         1 csapott ek finomliszt

·         1 csapott ek pirospaprika

·         10 db füstli (vagy más füstölt  virsli

·          1 cs friss petrezselyem

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

 

 

1.    A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.

2.    Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk , hogy bőven ellepje.

3.    Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük

4.    Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.

5.    A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.

6.    Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*