Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » FRANKFURTI LEVES

felvitel dátuma: 2013-02-13 13:46:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1370
részletes recept
FRANKFURTI LEVES
Hozzávalók 4 személyre:

 

·                     1 kis fej vöröshagyma

·                     1 kis fej kelkáposzta

·                     2-3 gerezd fokhagyma

·                     1 ek. liszt

·                     , bors

·                     majoranna, köménymag

·                     piros paprika

·                     2 dltejföl

·                     2 pár virsli

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

 

A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megfuttatjuk.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük. Torzsáját kikanyarítjuk, majd éles késsel vékony metéltre vágjuk.
Rádobjuk a párolt hagymára, kevés vizet aláöntve kevergetve megfonnyasztjuk, majd felöntjük levesnyi mennyiségű vízzel és puhára főzzük. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Vékony rántást készítünk: 1 evőkanálnyi lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, megszórjuk 1 mk. pirospaprikával. Hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a forró levesből merünk bele 1-2 kanállal - hőkiegyenlítést végzünk. A tejfölös rántást a levesbe öntjük, 10 perc alatt kiforraljuk.

A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk és néhány perc alatt készre főzzük.

Friss kenyérrel, esetleg további tejföl hozzáadásával tálaljuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*