Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Frankfurti leves

felvitel dátuma: 2011-10-05 09:52:43       mai nézettség: 1       nézettség: 2080
részletes recept
Frankfurti leves
Hozzávalók 3 személyre:

1 fél fej kelkáposzta csíkokra vágva

2 szem krumpli felkockázva

2 szál sárgarépa karikákra vágva

őrölt majoranna

pici őrölt bors

1 ek. olaj

1 csapott ek. liszt

1,5 dl tejföl

ételízesítő

1 db leveskocka

3 db virsli

Fűszerek:http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A kelkáposztacsíkokat és a sárgarépát kevés olajon odateszem párolódni. Megszórom őrölt majorannával, ételízesítővel és borssal. Amikor a sárgarépa puhulni kezd hozzáteszem a krumplit is. Ha a krumpli is puhul, felengedem 1 liternyi vízzel, beleteszem a leveskockát és a virslit. Míg várom, hogy felforrjon, a tejfölben elkeverem csomómentesre a lisztet, teszek hozzá egy merőkanálnyit a forró léből, majd behabarom vele a levest.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*