Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Frankfurti leves

felvitel dátuma: 2011-07-28 15:47:22       mai nézettség: 3       nézettség: 2802
részletes recept
Frankfurti leves
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • fejenként 2 db frankfurti pulykavirsli
  • napraforgó olaj, liszt a rántáshoz
  • 1 kis doboz tejföl, liszt a habaráshoz
  • , piros paprika, őrölt bors, egy-két gerezd fokhagyma

    A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

    www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:
  1. A kelkáposztát megmossuk, külső leveleit leszedjük, majd kis csíkokra felvágjuk.
  2. Ezalatt elkészítünk egy kevéske világos rántást (olaj +liszt), lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk piros paprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzhelyre és belerakjuk az összevagdalt kelkáposztát, felengedjük kb. 2 liter hideg vízzel. Sózzuk, és beledobjuk a fokhagymát.
  3. Kb. 40 perc alatt megfő a kelkáposztánk, ekkor beletesszük a karikára vágott virsliket, és behabarjuk liszttel, tejföllel. Összeforraljuk.
Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zia50 2011 július 28

Kedvencünk! De én a virslit (vagy bármit) előtte "megpörgetem" egy kis olajon, és úgy teszem a végén bele a levesbe. Kellemes ízt kölcsönöz neki. :)

0/10 Hani 2011 július 28

Hmmm, jől hangzik :-)!

0/10 Anna 2011 július 29

Ez nekem pont így jó!!!!!!!!!!!!! Finom, mint minden, ami Toled van!!!!!!

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2014 február 18

Megint a te receptedet szúrtam ki,hogy megcsináljam :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*