Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Frankfurti leves.

felvitel dátuma: 2015-04-11 10:35:33       mai nézettség: 2       nézettség: 1217
részletes recept
Frankfurti leves.
Hozzávalók 6 személyre:
400 g kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma átnyomva
3 db krumpli kockára vágva
1 db sárgarépa
3 pár virsli
1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
1 kevés , és bors
1 kevés olaj
200 g. tejföl, vagy főzőtejszín,
1 kanál liszt a habaráshoz
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a feldarabolt sárgarépát, a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
Beletesszük a virslikarikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*