Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Frankfurti leves

felvitel dátuma: 2015-01-07 19:07:52       mai nézettség: 1       nézettség: 858
részletes recept
Frankfurti leves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
krumpli (3-4 db)

liszt
3 pár virsli
zsír vagy olaj
őrölt bors
ízlés szerint majoránna
, 2 marha húleveskocka
2 dl tejföl


 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Elkészítés

A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd evőkanálnyi lisztet teszünk . Gyorsan elkeverjük, és kevés vízzel felengedjük. Fontos, hogy csomómentes legyen. Hozzáadjuk a káposztát és a krumplit, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sóval, borssal és a majoránnával ízesítjük. Amikor a káposzta és a krumpli már majdnem megpuhult, akkor tegyük bele a felkarikázott virslit. A végén a tejfölt keverjük ki egy kis leves levével ha sűrűbbre akarjuk a levest, akkor egy kis liszttel. A habarást öntsük a levesbe, forraljunk egyet rajta, és már kész is.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*