Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 13 kedd Szervác, Imola névnapja

Főoldal » Frankfurti leves

felvitel dátuma: 2014-04-09 15:41:03       mai nézettség: 1       nézettség: 901
részletes recept
Frankfurti leves
Hozzávalók 4 személyre:

  1 kis fej kelkáposzta

  1 kis fej vöröshagyma

  4 gerezd fokhagyma

  1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

  1 kk majoranna

  ízlés szerint

  3 db leveskocka

  3 közepes db burgonya

  2 dl tejföl

  1 csapott ek liszt (finom)

  1 ek fűszerpaprika (csapott)

  350 g füstölt virsli

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

  A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.

  Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk , hogy bőven ellepje.

  Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát,       fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük

  Ha megpuhult, belekarikázzuk a virsliket..

  A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást  készítünk és a kelkáposztához adjuk.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*