Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Franciakrémes - 12 db

felvitel dátuma: 2011-03-07 20:11:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2077
részletes recept
Franciakrémes - 12 db
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag – 365 g – leveles tészta (mirelit)

Krém:

  • 9 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db vaníliás főzős puding
  • 4 tojás fehérje
  • 7 dkg kristálycukor
  • pici

Tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • (Kevés porcukor és 2 csomag habfixáló, ha normál tejszínt használunk.)

Máz:

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor (csak ez )
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 1 1/2 evőkanál hideg tej
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

tepsi méret: 21*28

A leveles tésztát kinyújtjuk – két részre osztjuk. A fenti méretre igazítjuk.   
Sütőlapon, vagy a gáz tepsi hátulján világosra sütjük – a tésztát előtte megszurkáljuk.

A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl vízzel elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez, a vaníliás cukrot is. Szép simára főzzük.
A cukorral, pici sóval keményre felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.

Az egyik kihűlt tésztát tepsibe tesszük, kb. 10 cm magasítót „építünk” köréje – állítható magasító, vagy keménypapírból/kartonból. A még forró pudingot ráöntjük, szépen eligazítjuk.

Ha kihűlt, a tejszínből vert kemény habot is rátesszük. (Célszerű ezután hűtőbe tenni.)

A csokoládémázhoz a vajat kockázzuk, és a porcukorral összeolvasztjuk 1-2 perc alatt, habverővel kevergetve. Levesszük a tűzről és belekeverjük az étkezési keményítőt, kakaót és a hideg tejet. Azonnal önthetjük a tésztára.
Ha kicsit keményedett, felvágjuk 7x7 cm-es = 3x4 = 12 db kockára. A tejszínhab rétegre szépen sorban rátesszük.

Megjegyzés: A hab réteg és a máz elhagyásával készíthető sima krémes, tetején porcukorral megszórva. – A 20 db-os adag leírása is külön szerepel, az alapanyagok pontosítása érdekében.

Elkészíthető még karamell mázzal, csokoládé (ét, fehér) mázzal, illetve saját bevált mázzal is a tetején.

(Recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Horváthné Magdi 2011 március 28

Szia Zia ! Megsütöttem tegnap a krémest fénykép az nem tudott készülni róla mert addig tartott míg az asztalra tettem. Tehát ez a legnagyobb elismerés neked a receptért ,szerény személyemnek meg a sütésért.

0/10 bukta ágnes 2011 augusztus 1

próba

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*