Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » francia pudingos kalács vagyis ,,chinois,,

felvitel dátuma: 2014-03-17 14:56:54       mai nézettség: 3       nézettség: 2407
részletes recept
francia pudingos kalács vagyis ,,chinois,,
Hozzávalók 12 személyre:

400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250ml mlieka, 100g krystaloveho cukru, 2 zltky, 1,5 PL van. cukru, 30g hladkej muky.

tészta:

40 dkg simaliszt, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 9 dkg vaj, 2 tojás, pici só.

töltelék:

2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg simaliszt

 

mazsola

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tészta alapanyagait dagasztjuk, pihentetjük. A töltelékhez a tejet melegítjük, feloldjuk benne a vaníliás cukrot, majd besűrűsítjük a tojássárgában elkevert cukor ill. simaliszt elegyével. Hagyjuk kihűlni. Egy kerek tortaformát kiolajozunk-lisztezünk és a tészta 1/3-ából kört sodrunk  az aljára. A maradék tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, mazsolát szórunk , felcsavarjuk, 5 cm-esre daraboljuk, beleállítgatjuk a tortaformába.

A sütőbe tesszük 20 percre, amit még nem kapcsolunk be, csak mellé teszünk a formánkak egy tál forró vizet. Kivesszük a vizet, 180 fokon 20 percig sütjük, visszavesszük 160 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Szakács: Silvia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Magdaléna Dikácz Kapusnáková 2015 november 14

Nagyon finom a kalács,én már tőbb mint egy éve kipróbáltam,és azóta is gyakran sütőm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*