Nagyon finom a kalács,én már tőbb mint egy éve kipróbáltam,és azóta is gyakran sütőm.
400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250ml mlieka, 100g krystaloveho cukru, 2 zltky, 1,5 PL van. cukru, 30g hladkej muky.
tészta:
40 dkg simaliszt, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 9 dkg vaj, 2 tojás, pici só.
töltelék:
2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg simaliszt
mazsola
A tészta alapanyagait dagasztjuk, pihentetjük. A töltelékhez a tejet melegítjük, feloldjuk benne a vaníliás cukrot, majd besűrűsítjük a tojássárgában elkevert cukor ill. simaliszt elegyével. Hagyjuk kihűlni. Egy kerek tortaformát kiolajozunk-lisztezünk és a tészta 1/3-ából kört sodrunk az aljára. A maradék tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, mazsolát szórunk rá, felcsavarjuk, 5 cm-esre daraboljuk, beleállítgatjuk a tortaformába.
A sütőbe tesszük 20 percre, amit még nem kapcsolunk be, csak mellé teszünk a formánkak egy tál forró vizet. Kivesszük a vizet, 180 fokon 20 percig sütjük, visszavesszük 160 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.