1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
15 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj és narancshéj
3 tojás
3 cl rum (kb. 1 tk rumaromát tettem bele)
3 dkg vaj
só
a sutéshez vaj
Egy tálban a tejet, a tejszínt, a tojásokat és a lisztet simára keverjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a narancshéjat, a vaníliás cukrot, a sót, a rumot és az olvasztott vajat. A hagyományos palacsintához hasonlóan sutjuk meg, de ha lehet, kisebb palacsintasutoben. Porcukorral megszórva tálaljuk ízlésunknek megfelelo toltelékkel.
A recept Boda Zoltánné Ízletes étel - Hagyományos és új ízek a konyhában c. szakácskonyvébol származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.