Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » FRANCIA KRÉMES

felvitel dátuma: 2012-04-08 16:45:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1425
részletes recept
FRANCIA KRÉMES
Hozzávalók 4 személyre:

 

1 cs. Mélyhűtött leveles tészta

Krém:

1 l  tej, 5 tojás sárgája, 5 kanál liszt, 5 kanál cukor, 1-2 cs. Vaníliáscukor v. vaníliarúd , 5 tojás fehérje

Tejszínhab, csokimáz

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

A leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk,  egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Krém: A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.

A tűzhelyre feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a tűzről.  A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a tejes masszáttűzhelyre és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük. El is készült a vaníliás krémréteg. Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni - kb 30 perc.

 Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk. A tetejét lehet porcukorral megszórni, vagy csokimázzal bevonni.  Felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

 Csokimáz: 1 tábla  minőségű (70-80 %-os) csokoládét, 1-2 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk

Fogyasszátok étvággyal !

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*