Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Francia krémes

felvitel dátuma: 2011-11-15 18:32:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1527
részletes recept
Francia krémes
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, (Készen lehet kapni) 8 db tojás, 10,dkg és még 15 dkg cukor, 5 dkg liszt,    2 dkg zselatin, 5 dl tej, 2cs vaníliás cukor. ½ l habtejszín, (én a Hulala-t használtam)  15 dkg tortabevonó, 1 evőkanál olaj.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítés:  A leveles tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, Kb. 35x35cm-re (vagy amekkora a tepsink) A tésztát ráteszem a tepsi hátára és meg szurkálom, villával majd szép világosra sütöm. A második lap sütése közben, elkészítem a csokoládé bevonatot és a tésztára simítom, ha kellő mértékben megdermedt felszeletelem. 5x5cm-es kockákra.

Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémeket.                                                                                    Vanília krém: 8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, azután hozzákeverünk 5 dkg lisztet, kevés tejet, és 2 dkg zselatint. Lassan hozzákeverjük a maradék tejet, a 2 cs. vaníliás cukrot és gyenge tűznél sűrű krémet főzünk belőle. Amíg a krém hűl a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, a 15 dkg cukorral, majd a még langyos krémbe keverjük. A krémet rásimítjuk az alsó lapra, majd a habtejszínből kemény habot verünk, amit a vaníliás krémre simítunk.  A tejszínhab tetejére, a felszeletelt csokival bevont tésztát, szép sorba lerakom.

Hasznos Tipp: Az első lap kisülése után karton papírból készítek keretet a tészta köré ami megtartja a krémet amíg meg nem szilárdul. A keretet folpackkal vonom be, hogy könnyebben elváljon a krémtől.

Szakács: Ani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*