Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta, (Készen lehet kapni) 8 db tojás, 10,dkg és még 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 2 dkg zselatin, 5 dl tej, 2cs vaníliás cukor. ½ l habtejszín, (én a Hulala-t használtam) 15 dkg tortabevonó, 1 evőkanál olaj.
Elkészítés: A leveles tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, Kb. 35x35cm-re (vagy amekkora a tepsink) A tésztát ráteszem a tepsi hátára és meg szurkálom, villával majd szép világosra sütöm. A második lap sütése közben, elkészítem a csokoládé bevonatot és a tésztára simítom, ha kellő mértékben megdermedt felszeletelem. 5x5cm-es kockákra.
Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémeket. Vanília krém: 8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, azután hozzákeverünk 5 dkg lisztet, kevés tejet, és 2 dkg zselatint. Lassan hozzákeverjük a maradék tejet, a 2 cs. vaníliás cukrot és gyenge tűznél sűrű krémet főzünk belőle. Amíg a krém hűl a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, a 15 dkg cukorral, majd a még langyos krémbe keverjük. A krémet rásimítjuk az alsó lapra, majd a habtejszínből kemény habot verünk, amit a vaníliás krémre simítunk. A tejszínhab tetejére, a felszeletelt csokival bevont tésztát, szép sorba lerakom.
Hasznos Tipp: Az első lap kisülése után karton papírból készítek keretet a tészta köré ami megtartja a krémet amíg meg nem szilárdul. A keretet folpackkal vonom be, hogy könnyebben elváljon a krémtől.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.