Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Francia krémes

felvitel dátuma: 2013-10-18 20:11:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1946
részletes recept
Francia krémes
Hozzávalók 4 személyre:

 tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg vaj
2 tojás
3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál ecet


  krémhez:

1 liter tej
6 evőkanál cukor
5 tojás
5 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor

  tetejéhez:

20 dkg cukor
5 dl tejszín
5 evőkanál tej
2 evőkanál vaj
késhegynyi instant kávé
 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A vajat verd habosra, majd szórd bele a liszt egyharmadát. A maradék lisztből, a tojásokból, a tejfölből és az ecetből
gyúrj tésztát. Akkor jó, ha már nem ragad. Nyújtsd ki lisztezett deszkán, és kend rá a lisztes vajat. Tekerd fel, majd a rudat középen vágd ketté. Nyújtsd tepsi nagyságúra, és előmelegített sütőben süss két lapot belőle. A krémhez a tojásfehérjéket négy evőkanál cukorral gőz felett verd kemény habbá. A tej háromnegyedét a vaníliás cukorral főzd fel. A tojássárgákat a maradék cukorral és tejjel, valamint a liszttel keverd ki. Ezt adagold a forró tejhez, és állandó kevergetés mellett főzd kemény állagúra. Végül keverd óvatosan a tojásfehérjés masszához. A tejszínt nagyon kevés cukorral verd kemény habbá, és kend a krém tetejére.

A késhegynyi kávét és a tejet keverd össze, és lassú tűzön kezdd el főzni. Add hozzá a cukrot, és nagyjából negyed órát főzd állandó kevergetés mellett. Amikor levetted a tűzről, tedd bele a vajat is, majd robotgéppel keverd tejföl sűrűségűre. A másik tésztalapra simítsd rá egyenletesen, és tedd hidegre. Amikor megszilárdult, kockázd fel, és tedd a tejszínhab tetejére.
Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*