Bombajó! Koszi!
tésztához:
6 tojás sárgája
20dkg vaj
20dkg porcukor
25dkg liszt
1 sütőpor
kevés liszt
krémhez:1l víz,
3cs vanília puding vagy Zlaty klas
13dkg kristály cukor
1cs vanilia
2ek kakaó
7 tojás fehérje
Tejszínhabhoz:4ek krist.cukor,
3dl tej
2cs tejszínpor
csoki reszelék
A tojássárgákat a vajjal és porcukorral habosra keverjük.
Aztán hozzá keverjük a lisztet sütőport kevés tejet jól kikavarjuk és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
A nagyobb rész vizet feltesszük főzni,hozzá adunk 7dkg krist.cukrot,1cs vaniliát,a maradék vízben elhabarjuk a 3 cs vaníliás pudingport,majd beleöntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük.
A forró krémbe fokozatosan belekeverjük a 7 tojásból felvert habot,a 6 dkg cukorral.Tésztát kétfelé osztjuk és az egyikbe kakaót keverünk .Majd rákenjük még melegen/de nem forrón/ a tésztára a sötét krémet utána a világosat.
Majd a cukrot karamelizáljuk felöntjük tejjel felfőzzük és ha kihűl a tejszínhab porral kemény habbá verjük és csokireszelékkel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.