Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Francia karamellás kocka

felvitel dátuma: 2012-01-02 19:36:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2130
részletes recept
Francia karamellás kocka
Hozzávalók 4 személyre:

tésztához:

6 tojás sárgája

20dkg vaj

20dkg porcukor

25dkg liszt

1 sütőpor

kevés liszt

krémhez:1l víz,

3cs vanília puding vagy Zlaty klas

13dkg kristály cukor

1cs vanilia

2ek kakaó

7 tojás fehérje

Tejszínhabhoz:4ek krist.cukor,

3dl tej

 2cs tejszínpor

csoki reszelék

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tojássárgákat a vajjal és porcukorral habosra keverjük.

Aztán hozzá keverjük a lisztet sütőport kevés tejet jól kikavarjuk és zsírozott lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.

A nagyobb rész vizet feltesszük főzni,hozzá adunk 7dkg krist.cukrot,1cs vaniliát,a maradék vízben elhabarjuk a 3 cs vaníliás pudingport,majd beleöntjük a forró vízbe és sűrűre főzzük.

A forró krémbe fokozatosan belekeverjük a 7 tojásból felvert habot,a 6 dkg cukorral.Tésztát kétfelé osztjuk és az egyikbe kakaót keverünk .Majd rákenjük még melegen/de nem forrón/ a tésztára a sötét krémet utána a világosat.

Majd a cukrot karamelizáljuk felöntjük tejjel felfőzzük és ha kihűl a tejszínhab porral kemény habbá verjük és csokireszelékkel díszítjük.

 

Szakács: Csillus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 2

Bombajó! Koszi!

0/10 Katona Csilla 2012 január 3

Köszike Anna:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*