Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Francia hagymaleves

felvitel dátuma: 2011-02-08 12:49:20       mai nézettség: 1       nézettség: 2489
részletes recept
Francia hagymaleves
Hozzávalók 4 személyre:

vöröshagyma vagy póréhagyma: 1 kg
vaj: 1 evőkanál
liszt: 2 evőkanál
húslé: 2 l
fehérbor: 2 dl
pernod: 1 db
fűszerkeverék: 1 kávéskanál
sajtos piritós: 4 db
csontlé: 2 l

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A vöröshagymát és a póréhagymát nagyobb karikára daraboljuk, majd vajban dinszteljük.
Megszórjuk liszttel, felengedjük csontlével.
Ízesítjük a fűszerkeverékkel. Forrás után lehabozzuk, beletesszük a bort és a pernodot.
Összeforraljuk és tálalásnál sajtos pirítóssal tálaljuk.
Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*