Mennyi vízzel, olajjal és mennyi dióval. Lehet, hogy tudnom kellene a recept alapján, de én nem tudom!! Vagy akkor hogyan működik?? Aki ismeri süsse, aki nem az totózzon?? SOS!! Évi
Mézes laphoz
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek. méz
10 dkg vaj
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához
6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg dió (darált)
Krémhez
3 db tojássárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor (kristály)
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
Mézes lap:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta:
A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém:
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg. (ÉN a maradék tojásfehérjéből csináltam rá habot.)
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.
Hab készítése:
2 db tojásfehérjét 20 dkg porcukorral először elektromos habverővel jól kihabosítom. Ezután 1 l vizet teszek egy lábasban főni, majd a habot gőz felet keverem állandóan de már csak kézi habverővel kb 15 percig.Szép sima folyékony a hab, rá simítom a tészta tetejére. Egy teáskanál kakaót egy Ek forró vizel kikeverek majd ferdén ritkán rá csöpögtetek késel elhúzgálom rajta a kakaót, először az egyik oldalán, majd a másikon. :) Ez teljesen nem szárad meg a tetején de nagyon szépen lehet vizes késel szeletelni!
Mennyi vízzel, olajjal és mennyi dióval. Lehet, hogy tudnom kellene a recept alapján, de én nem tudom!! Vagy akkor hogyan működik?? Aki ismeri süsse, aki nem az totózzon?? SOS!! Évi
Olvasd el a hozzá valóknál , a cukrot is csak azért emeli ki ,mert a maradėkot kėsőbb kell hozzåadni. Kis figyelem kell csak .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.