Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Francia diós krémes

felvitel dátuma: 2016-10-29 13:10:30       mai nézettség: 1       nézettség: 1776
részletes recept
Francia diós krémes
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

Mézes laphoz

30 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 ek. méz

10 dkg vaj

2 db tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

Diós piskótához

6 db tojás

15 dkg cukor

3 evőkanál víz

0,5 dl napraforgó olaj

15 dkg rétesliszt

0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor

15 dkg dió (darált)

Krémhez

3 db tojássárgája

2 tasak vaníliás pudingpor

10 dkg cukor (kristály)

7 dl tej

12 dkg porcukor

25 dkg margarin

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Elkészítés

Mézes lap:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Kétfelé vesszük, és egymás után 2 lapot sütünk egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
Diós piskóta:
A diós piskótához a tojássárgájákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval.
A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróba!
Krém:
A krémhez a tojássárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg. (ÉN a maradék tojásfehérjéből csináltam habot.)

Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.

Hab készítése:

2 db tojásfehérjét 20 dkg porcukorral először elektromos habverővel jól kihabosítom. Ezután 1 l vizet teszek egy lábasban főni, majd a habot gőz felet keverem állandóan de már csak kézi habverővel kb 15 percig.Szép sima folyékony a hab, simítom a tészta tetejére. Egy teáskanál kakaót egy Ek forró vizel kikeverek majd ferdén ritkán csöpögtetek késel elhúzgálom rajta a kakaót, először az egyik oldalán, majd a másikon. :) Ez teljesen nem szárad meg a tetején de nagyon szépen lehet vizes késel szeletelni!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Györök Ernő és Évi-ből az Évi!! 2016 október 30

Mennyi vízzel, olajjal és mennyi dióval. Lehet, hogy tudnom kellene a recept alapján, de én nem tudom!! Vagy akkor hogyan működik?? Aki ismeri süsse, aki nem az totózzon?? SOS!! Évi

0/10 Lonci 2016 november 1

Olvasd el a hozzá valóknál , a cukrot is csak azért emeli ki ,mert a maradėkot kėsőbb kell hozzåadni. Kis figyelem kell csak .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*