Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Francia almatorta - Tarte tatin

felvitel dátuma: 2011-02-19 20:52:53       mai nézettség: 5       nézettség: 3203
részletes recept
Francia almatorta - Tarte tatin
Hozzávalók 3 személyre:
  • 70-75 dkg alma (héj, csuma nélkül)
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg barnacukor (kristály is lehet)
  • 20 dkg leveles tészta (mirelit/saját készítés)
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

szögletes: 20*25 cm,    kerek: 22 cm átmérő

Az almákat meghámozzuk (héjastól is lehet), és nagyságtól függően 6-8 részre, vagy vastagabb szeletre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben a vajat és a cukrot összemelegítjük. Beletesszük az alma gerezdeket.
Kis lángon főzzük, míg az alma karamellizálódik, áttetsző, borostyán színű lesz – 15 perc. (Papírforma szerint rázogatni kell, de én óvatosan lapos fakanállal forgattam.)
Kinyújtjuk a leveles tésztát vékonyra, a fenti méretre.
A megpárolt almát, a tapadásmentes sütőpapírral kibélelt – nem magas –tűzálló formába/tepsibe öntjük, szépen elrendezzük. Ráterítjük a tésztát, a széleit benyomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőbe – 200 fok – tesszük, és kb. 10-12 perc alatt a tészta megsül.
Ha kész, 10 percig pihentetjük és utána egy mozdulattal, kiborítjuk egy tálra (a sütőformára tesszük a tálat és megfordítjuk).
Melegen is, hidegen is (szerintem finomabb) fogyasztható.
Habbal, gyümölccsel, fagylalttal is tálalható.

Megjegyzés: Felhasználható többféle alma egyszerre, keményebb vagy kicsit hibás is. (Saját tapasztalat.) – A képeken látható két forma ugyanazon mennyiségből készült.

(Az eredeti receptet – Szamóca – „kicsinyítettem”.)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*