Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 1 csütörtök Fülöp, Jakab névnapja

Főoldal » Mártás étel receptek » Főtt hús vadas mártással.

felvitel dátuma: 2014-05-22 12:30:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2565
részletes recept
Főtt hús vadas mártással.
Hozzávalók 8 személyre:
1.5 kg sertés lapocka, vagy comb (készíthető még marhaszegyből is)
5 db sárgarépa
3 db petrezselyemgyökér
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kanál mustár
1 kávéskanál cukor
, kevés őrölt bors
1 kanál almaecet
5 evőkanál tejföl
1 kanál liszt
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
A húst, a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, sózzuk, borsozzuk.
Mikor minden megfőtt, leszűrjük és a húst különválogatjuk a zöldségektől. A , kitűnő leves alapanyag, csak tésztát kell belefőzni.
A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Van aki darabosabban szereti, de lehet teljesen összemixelni is.
A turmixolás közben hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a cukrot, ecetet, és kevés lisztet, majd összeforraljuk.
Kifőtt tésztával, (makaróni, csiga, csavart cső) tálaljuk. A húst szeleteljük, a tésztára helyezzük, majd megöntjük a mártással.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*