Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Forró fehércsoki fondant

felvitel dátuma: 2011-06-05 13:41:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2144
részletes recept
Forró fehércsoki fondant
Hozzávalók 1 személyre:
  • 100 g vaj
  • 100-150 g fehércsoki
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 100 g őrölt mandula
  • kevés liszt
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
  1. A vajat a csokival olvasszuk össze, lehetőleg gőz fölött.
    Ha már szép folyós, tegyük félre kicsit, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  2. A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a langyi csokihoz.
  3. Keverjük-kavarjuk, közben vegyítsük bele a mandulát is, és dolgozzuk jól össze.
  4. Melegítsük elő a sütőt kb 160 fokra.
  5. Eközben vajazzuk ki a sütőformánkat (én szilikonos muffinformát használtam), és tegyük be pár percre a hűtőbe.
    Ha megdermedt rajta a vaj, lisztezzük ki vékonyan, majd töltsük 3/4-ig a masszánkkal.
  6. Addig süssük, míg a szélei kicsit megbarnulnak, megemelkednek, de a közepük még rezgős.
  7. Ha lehetőségünk van rá, friss eperrel tálaljuk. Brutál finomak együtt :)

 

Eredeti (étcsokis) recept itt >>  http://www.nosalty.hu/forro_csokolade_fondant_recept_511

Szakács: Afraa


Film link: http://afraasutode.blogspot.com/2011/05/forro-fehercsoki-fondant.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Marcsi64 2011 június 5

Jó lett volna, ha fázis fotókat is készítesz, hogy lássuk hogyan is készítetted ezt a fondant-ot.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*