Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Forgács fánk ,Rózsa fánk

felvitel dátuma: 2013-01-13 23:15:37       mai nézettség: 3       nézettség: 4872
részletes recept
Forgács fánk  ,Rózsa fánk
Hozzávalók 4 személyre:

 

50 dkg liszt 
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin 
5 tojás sárgája 
5-6 kanál aludttej (kb. egy bögre mennyiség

vagy tejföl is 
1 csomag vaníliás cukor 
1 csipet  
2 evőkanál rum, vagy egy teáskanálnyi rumaroma

tetejére vaníliás  porcukor  lekvár

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.

A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk  és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk. Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen

Másik forma  a rózsa forma  :3 féle pohárral szaggatjuk ,széleiket körbe bevagdossuk ,egymásra helyezzük  a legnagyobb van alul  és a közepét jól benyomjuk  hogy egybe maradjon

 

Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.

 

A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.

A Rózsa  forma  közepére lekvárt teszünk  és a tetejét cukrozzuk.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Margit FÁRÓNÉ 2019 február 25

Jól elkészithető.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2019 március 2

köszönöm

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*