Forgács fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

1

Sütési / főzési idő (perc)

2

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
4 tojássárgája,
4 evőkanál olvasztott zsír,
2 evőkanál rum,
2 dl fehérbor,
2 csapott evőkanál porcukor,
fél csipet só,
két késhegynyi szódabikarbóna,
2 evőkanál tejföl.
olaj a sütéshez.

*

Elkészítés:

A lisztet egy mély tálba öntsük,közepébe mély fészket csinálunk,bele öntjük a tojássárgákat,a olvasztott zsírt, rumot, fehérbort, porcukrot, félcsípet sót, a szódabikarbónát,és a tejfölt.
Ezt jól össze gyúrjuk,és 20 percet pihentetjük.
Majd lisztezett gyúródeszkára borítjuk,és két cipót formálunk belölle.
Lisztezett deszkán késhát vastagságura nyújtjuk,és derelye vágóval 3 cm-es széles csíkokra szeleteljük. Majd hosszát megfelezzük,és a másk cipót szintén kinyújtjuk,ugyan ezt a műveletet megcsináljuk.,és amikor ezzel végeztünk az  1liter olajat felmelegítjük,és hamár elérte a hő fokot,3 darabot teszünk bele de ügyeljünk rá a felső fele kerüljön alulra,fél percig sütjük majd meg fordítjuk,szürő kanállal kiszedjük,és ha mind kisült vaniliás porcukorral meghintjük.
Lekvárral is tálalhatjuk.