Hugikám, nagyon tetszik a recept. Légyszíves a tepsi méretét is, jó? Én ott rontom el mindig. Koszike!
A tészta hozzávalói:1db. tojás, 10 dkg. cukor, 10 dkg, liszt,/én teljes kiőrlésüt használtam/75 ml. étolaj, 3 kanál tejföl,fél sütőpor.
Töltelék hozzávalói:Fél kg. magozott meggy,5 dkg. darált dió,2 evőkanál kristálycukor,1 tk. fahéj,őrőlt, 1.5 kanál étkezési keményítő. Vaj a forma kenéséhez.
Elkészítés: A meggyet összekeverjük a darált dióval,a cukorral a fahéjjal,és a keményítővel. A tortaformát kivajazzuk és belerakjúk az aljára a meggyes massszát eligazítjuk, és csináljuk a tésztát.
A tojást kikeverjük a tejföllel,és az olajjal,hozzáadjuk a cukrot, a sütőporos lisztet,és összekeverjük.Ráöntjük a tésztát a meggy tetejére, és elegyengatjük,aztán mehet a sütöbe.Gyorsan megsül nekem 30 perc volt.A formában hagyjuk kihülni.Lehet a tatajét diszíteni tejszinhab pöttyökkel,én fagyival ettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.