Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Fordított almatorta

felvitel dátuma: 2017-07-13 17:14:21       mai nézettség: 1       nézettség: 786
részletes recept
Fordított almatorta
Hozzávalók 6 személyre:
6 tojás
6 ek.liszt
6 ek. cukor+ 3 csipetnyi a tepsibe
1 csipetnyi só
1 ek.olaj
3 db alma, reszelt citromhéj
A sziruphoz 2 ek cukor, 5 dkg vaj, 1 dl víz,1 vaníliacukor
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
1. Egy kis lábasban a vajjal , a vízzel és a cukorral, vaníliával szirupot készítünk.
 
2. Ameddig a szirup felfő megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöt..Egy citrom héját lereszeljük és ezzel meghintjük az almát.
 
 
 
3. Kapcsos tortaformát papírral kibéleljük,megvajazzuk 3-4 csipetnyi kristálycukorral meghintjük, majd szépen elrendezzük benne az almákat. ( a tortaforma átmérője 27 cm)
 
4. A sziruppal nyakon öntjük a gyümölcsöt.
 
5.Betesszük a sütőbe 180 fokon légkeverésen 10 percig sült.
 
6.Közben elkészítettem a piskótát, félig felverem a tojás fehérjét egy csipetnyi sóval , majd beleteszem a cukrot és kemény habot verek, lassan beleengedem a tojások sárgáját, egy kisebb habverővel lazán
 
összekeverem, majd beleteszem, a lisztet, lazán összekavarom, és hozzáadok egy evőkanálnyi olajat.
 
7. Kivesszük a sütőből a gyümölcsös alapot, ráöntjük a piskóta masszát és készre sütjük(tűpróbával ellenőrizzük).
 
8. Tortaformára boritjuk a tetején lesznek a gyümölcsök A tetejére habot és csoki darát tettem 
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*