Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » fonott kalács/briós

felvitel dátuma: 2013-10-07 09:41:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1405
részletes recept
fonott kalács/briós
Hozzávalók 5 személyre:

500gr finom liszt

vaj,vagy margarin:50gr olvasztva

porcukor 50gr,élesztő 20gr, 5gr

langyos tej:250gr,egy citrom reszelt héja

tojás sárgája:40gr(2-3 db)

kenéshez :egy felvert tojás

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 180-fokra,és ha már kellően forró lesz ,lapos sütőtálba vagy jénaiba vizet teszek a sütő aljába hogy pára,gőz legyen majd a briósnak.

A lisztet átszitálom egy nagyobb tálba,hozzáreszelem a citrom héját.A tejet meglangyosítom,az olvasztott vaj kivételével mindent ebbe teszek.Alaposan kikeverem a tojások miatt,és szépen hozzá öntöm a liszthez.Ezután dagasztom bele alaposan a vajat.(de felolvasztva ez is mehet a tejbe..)Közepesen lágy tészta lesz a végeredmény,,nem lágy,mert ez gyúrt élesztős.gyúró asztalon vagy nyújtófán teljesen simára kidolgozzuk.Ha gyönyörűen ,sima és csomómentes a tészta.,meleg helyen a duplájára kelesztjük.Ezután lazán átgyúrjuk,és újra kelesztjük.

A tésztát annyi kis gombócra osztom ,ahány briós szeretnék.Én két kis fonott kalácsot is csináltam,két szálból fontam.A briós egy szálas.Kikent ,lisztezett tepsibe rakosgatom a briósokat,vagy kalácskákat felvert tojással lekenem ,és még pihentetem sütés elött hogy szépen kikerekedjen a megdolgozott tészta.200 fokon,szép barnára sütöm.a Vizes tál sütésik maradjon! étvágyat,és sok sikert!

Szakács:


Film link: http://barkasuti.blogger.hu/2012/04/24/brios-fonott-kalacska

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*