Andika, a liszt így nagyon kevés lenne, bizonyára 0.9 kg-t akartál írni és nem dkg-t.
A tésztához:
0,90 kg rétesliszt
9 dkg éleszto
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek olaj
3 tojás felvert habja
A krémhez:
0,5 l tej
2 csomag kakaós puding
25 dkg porcukor
4 ek kakaó
1 margarin
A szokásos módon elkészített kelt tésztából: az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 10 cipót csinálunk. Egyenként kisodorjuk és megtoltjuk krémmel.
Fél liter tejben megfozzunk 2 csomag kakaós pudingot, 25 dkg porcukrot és 4 ek kakaót. Melegen hozzákeverunk egy margarint.
Felcsavarjuk és kettesével osszefonjuk. A tepsiben kicsit pihentetjuk. Tojássárgájával megkenjuk. 180-220 fokon megsutjuk.
TIPP: Ha megsult, akkor cukros vízzel megkenni, akkor csillogni fog.
Andika, a liszt így nagyon kevés lenne, bizonyára 0.9 kg-t akartál írni és nem dkg-t.
Igen, koszi, már javítom is! :D Bocsi a hibákért, de most tobb receptet is toltok fel! :)))))
Andi, ez istenien hangzik! Valóban más kicsit az általam eddig kipróbált recepteknél! Feltétlenül ki fogom próbálni!!!
Koszonom! Valóban a sutés után néhány órával, akár napokkal késobb is, puha, krémes marad a tészta :)) Megéri kipróbálni! :D
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.