Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Fonott kalács pudingtoltelékkel

felvitel dátuma: 2011-11-06 19:17:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1754
részletes recept
Fonott kalács pudingtoltelékkel
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

0,90 kg rétesliszt

9 dkg éleszto

6 dl tej

pici só

10 dkg porcukor

3 ek olaj

3 tojás felvert habja

 

A krémhez:

0,5 l tej

2 csomag kakaós puding

25 dkg porcukor

4 ek kakaó

1 margarin

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A szokásos módon elkészített kelt tésztából: az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjukMikor megkelt, 10 cipót csinálunk. Egyenként kisodorjuk és megtoltjuk krémmel.

Fél liter tejben megfozzunk 2 csomag kakaós pudingot, 25 dkg porcukrot és 4 ek kakaót. Melegen hozzákeverunk egy margarint.

Felcsavarjuk és kettesével osszefonjuk. A tepsiben kicsit pihentetjuk. Tojássárgájával megkenjuk. 180-220 fokon megsutjuk.

TIPP: Ha megsult, akkor cukros vízzel megkenni, akkor csillogni fog.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 6

Andika, a liszt így nagyon kevés lenne, bizonyára 0.9 kg-t akartál írni és nem dkg-t.

0/10 SkAndi 2011 november 6

Igen, koszi, már javítom is! :D Bocsi a hibákért, de most tobb receptet is toltok fel! :)))))

0/10 marika 2011 november 8

Andi, ez istenien hangzik! Valóban más kicsit az általam eddig kipróbált recepteknél! Feltétlenül ki fogom próbálni!!!

0/10 SkAndi 2011 november 9

Koszonom! Valóban a sutés után néhány órával, akár napokkal késobb is, puha, krémes marad a tészta :)) Megéri kipróbálni! :D

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*