40 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
10 dkg cukor
1 púpos ek. kakaópor
csipet só
12 gramm friss élesztő
2.7 dl langyos tej
+ 1 db felvert tojás a kenéshez
és margarin a forma kikenéséhez
A tej egy részében kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, sót, kakaó port és összekeverjük. Jöhet bele a felfuttatott élesztő és a maradék tej. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre vágjuk. Kisodorjuk a szálakat, és hármas fonásba összedolgozzuk. Egy kivajazott sütőformába tesszük, és meleg helyen hagyjuk még egy fél órát-negyven percet kelni. Megkenjük felvert tojással, úgy pihen. Sütés előtt újra átkenjük, és közepes lángnál kb. 25 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, érdemes egy darab sütőpapírral letakarni, nehogy megégjen, mire a belseje átsül. A formából kivéve rácsra tesszük, hogy az alja is szellőzhessen sülés közben.
Kakaópor helyett tehetünk bele darált diót, mogyorót is, nagyon finom lesz!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.