Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Fonott kalács

felvitel dátuma: 2012-08-08 12:13:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1643
részletes recept
Fonott kalács
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg finomliszt
10 dkg rétes liszt
10 dkg cukor
1 púpos ek. kakaópor
csipet
12 gramm friss élesztő
2.7 dl langyos tej

+ 1 db felvert tojás a kenéshez

és margarin a forma kikenéséhez

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A tej egy részében kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, sót, kakaó port és összekeverjük. Jöhet bele a felfuttatott élesztő és a maradék tej. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, három részre vágjuk. Kisodorjuk a szálakat, és hármas fonásba összedolgozzuk. Egy kivajazott sütőformába tesszük, és meleg helyen hagyjuk még egy fél órát-negyven percet kelni. Megkenjük felvert tojással, úgy pihen. Sütés előtt újra átkenjük, és közepes lángnál kb. 25 percig sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, érdemes egy darab sütőpapírral letakarni, nehogy megégjen, mire a belseje átsül. A formából kivéve rácsra tesszük, hogy az alja is szellőzhessen sülés közben.

 

 

Kakaópor helyett tehetünk bele darált diót, mogyorót is, nagyon finom lesz!

Szakács: Timcsi


Film link: http://ugymintotthon.blogspot.hu/2012/03/fonott-kalacs.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*