A TW Lisztszóróba mérjük a lisztet (egyszerre 30 dkg fér bele), beleszitáljuk a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A tejet a Konyhaművész Mérőpohárban meglangyosítjuk a mikróban, hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tojás sárgákat, sót, cukrot, élesztőt. A 0,5 l-es MikroKannában felolvasztjuk a vajat és azt is a tálba öntjük. Robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát és a kelesztőt lezárjuk. A tésztát duplájára kelesztjük.
Közben a formánkat zsírozzuk, lisztezzük.
Mikor a tészta megkelt, Gyúrólapon még egyszer jól átdolgozzuk, gombóccá formáljuk. A TW Digitális Konyhamérlegen megmérjük, és 3 részre osztjuk.
Egyik részbe 1-2 kanál kakaóport keverünk, így márványos tésztát kapunk.
A 3 tésztából hosszú hengereket formálunk. Egymás mellé tesszük úgy, hogy a kakaós legyen középen és 3-as fonatot készítünk.
A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
Miután összefontuk a tésztát, beletesszük a kikent formánkba. Tetejét tojással megkenjük, és a sütőbe tesszük.
Kb. 90 percig sütjük. Amennyiben a teteje nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával és a sütőt kisebb fokozatra, 150 fokra állítjuk, hogy a kalács belseje is megsüljön.
Sütés vége előtt a biztonság kedvéért javaslom a tűpróbát is. Ha a tésztába könnyedén belemegy a tű és kihúzáskor is tiszta marad, akkor megsült a kalácsunk belseje is.
Tipp:A tésztát akár 6 részre is oszthatjuk, de akkor kettő darab kakaós rész kell és két kisebb fonott kalácsunk lesz. Attól függ, ki miben és mekkora formában szeretné sütni.
Forma mérete:36x12x8 cm volt.
Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.