Nahát, Andika, nagyon ugyes kezeid vannak, gyonyoru a kalácsod, a fiaid buszkék lehetnek az anyukájukra!
1,20 kg liszt
0,15 kg cukor
0,10 kg vaj
0,05 kg élesztő
0,05 kg mazsola
0,015 kg só
4 db tojássárgája
0,65 l tej
A tejet felmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kávéskanál cukrot, mely ha feloldódott, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyi fakanállal könnyen keverhető.
Ezt a félsűrű kovászt liszttel behintjük és meleg helyre tesszük keleszteni.
Begyúrás előtt a tojást cukorral, vajjal, sóval, keverés közben felmelegítjük, majd beleöntjük a már megkelt kovászba. Elkeverés után hozzátesszük a maradék lisztet és jól kidolgozzuk. Befejezés előtt hozzáadjuk a tisztított mazsolát.
Pihentetés után a tésztát feldaraboljuk, megfonjuk, tojással bekenjük. Sütés e1őtt 10-15 perccel ismét megkenjük.
Meleg sütőtben hőlégkeveréssel (220 C°) sütjük.
Az 1 kg-os vagy ennél nagyobb fonott kalácshoz keményebb tésztát gyúrunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.