Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Fonott kalács

felvitel dátuma: 2013-11-22 10:11:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1062
részletes recept
Fonott kalács
Hozzávalók 4 személyre:

    40 dkg liszt

    10 dkg rétesliszt

    10 dkg vaj

    5 dkg mazsola

   2,5 dl tej

    2.5 dkg élesztő

 1 tojás + 1 tojás sárgája

   4 evőkanál kristálycukor

   1 csapott mokkáskanál só

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel. A vajjal, a tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze. A rétesliszt kevesebb folyadékot vesz fel, ezért apránként add hozzá.

A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni.40 percet. Lisztezett deszkán oszd hat egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.

Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 40 percet pihenni. Ha megkelt, megint kend be, és előmelegített sütőben süsd meg.

180 C 30 perc

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*