40 dkg liszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
2,5 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 tojás + 1 tojás sárgája
4 evőkanál kristálycukor
1 csapott mokkáskanál só
Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel. A vajjal, a tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze. A rétesliszt kevesebb folyadékot vesz fel, ezért apránként add hozzá.
A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni.40 percet. Lisztezett deszkán oszd hat egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.
Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 40 percet pihenni. Ha megkelt, megint kend be, és előmelegített sütőben süsd meg.
180 C 30 perc
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.