1ek. zselatin(Horvát Rozi)
6ek.víz
1ek.margarin
2ek.méz
porcukor
A a zselatint,a vizet,a mézet,a margarint vízgőz felett összemelegítjük.A prcukor felét bele szitáljuk tálba,a közepébe gödröt csinálunk,és abba öntjük a meleg adalékokat,aztán elkezdjük össze gyurni.Nekem ez kb. 1kiló porcukrot szokott felvenni,de én teszek bele kb. egy fél deci glicerint is gyúrás közben.A porcukor semmi képpen nem lehet házi örlésű!Szigorúan tilos!!!!!!!!Csak a bolti jó!!!!!Elég nyúlós híg masszának kell lenni,amit folpackba,vagy nejlon zsacskóba szoktam elrakni,bár meddig eláll,csak ne érje levegő.Színezni a tesco-s ételsetékkel szoktamolyan mint a szilas aroma,csak ez ételfesték.Mivel folyékony,annyival kevesebb vizet használok olyankor.Minimum egy napot kell állnia a masszának!!!Nyújtás előtt margarinos kézzel átgyúrjuk,melegítjük kézzel hogy könnyebb legyen vele dolgozni.Porcukros deszkán nyújtjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.